Viranşehir'de 200 kişilik yurdun temeli dualarla atıldı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 200 öğrenci kapasiteli kız yurdunun temeli dualarla atıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2013 23:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Viranşehir'de 200 kişilik yurdun temeli dualarla atıldı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 200 öğrenci kapasiteli kız yurdunun temeli dualarla atıldı.

İşadamı Remzi Atan tarafından yapılacak olan yurdun bir yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. Açılışta konuşan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, bayramın kardeşliğe ve barışa sebep olmasını dilediğini belirterek, dünyanın dört bir tarafından insanların inandıkları için zülüm gördüğünü söyledi. Birçok coğrafyada kardeş kavgalarının olduğuna, kan aktığına ve anaların ağladığına dikkat çeken Vali Güvenç, "Cenab-ı Allah bizlere güzel bayramlar yaşamayı nasip etsin. Bayramın katı gönülleri coşturmasını, İslam coğrafyasında barışın gelmesine vesile olmasını diliyoruz. Mısır'da, Suriye'de, Arakan'da ve dünyasın birçok yerinde insanlar inandıkları için, Müslüman oldukları için, eziyet görüyorlar, zülüm görüyorlar. Artık kavgaların yerini barış, sevgi demokrasi ve güçlü bir ekonominin almasını bekliyoruz. Bu inanç ve umutlu buraya destek veren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ise, Viranşehir ilçesinin eğitim konusunda büyük bir hamle yapması gerektiğini belirterek sivil toplum kuruluşlarının kendi yatırımlarına paralel olarak çocuklara da sahip çıkmalarını kendisini mutlu ettiğini söyledi. Bu eğitim ilçeye hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Kaymakam Kotan emeği geçen, katkı sunan ve finansal destek veren herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

Yurdun yapımını üstlenen Remzi Atan, "en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğuna" dikkat çekerek altın neslin yetişmesi için iş adamlarının da eğitime destek vermesi gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Sabri Ertekin de yaptığı konuşmada sivil toplum kuruluşlarının eğitime verdikleri desteğin çok önemli olduğuna vurgu yaparak ülkenin kalkınmasının eğitim ile mümkün olduğunu söyledi.

Temel atma törenine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, ŞUTSO Başkanı Eyyup Sabri Ertekin, Viranşehir Sanayi ve Ticaret Odası Temsilcisi Abdulhalim Tepret, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ankara'dan gelen Kimse Yok Mu Derneği Gönüllüleri işadamları, Şanlıurfa ve Viranşehirli iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Temel atma töreni esnasında büyük baş hayvan kurban edildi. Tören sonunda İlahiyatçı Selman Akbulut tarafından uzun bir dua yapıldı. Bin metrekare kapalı alan üzerinde inşa edilen yurt binasında 200 kız öğrencinin barınması planlanıyor. Yurdun önümüzdeki eğitim sezonuna yetiştirilmesine çalışılacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber